Υπερθέρμανση και καθαρισμός

Λύση

επισκευη υπερθερμανσης λαπτοπ

Το πιο συχνό πρόβλημα που εμφανίζει ένα laptop είναι η υπερθέρμανση προκαλώντας ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων και προβλημάτων στον φορητό σας. Κάθε laptop χρήζει επιμελή και περιοδική συντήρηση. Αυτό συμβαίνει διότι με την πάροδο του χρόνου φράζουν οι δίοδοι ροής του αέρα, μειώνονται οι αποδόσεις του ανεμιστήρα ψύξης και αλλοιώνεται η σύσταση της θερμοαπαγωγικής πάστας/σιλικόνης. Αμελώντας την συντήρηση ενός φορητού υπολογιστή ενδέχεται να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτα προβλήματα στην μητρική πλακέτα του laptop, στην κάρτα γραφικών καθώς και αλλοίωση σε επιμέρους εξαρτήματα, όπως πληκτρολόγιο, πλαστικά μέρη, σασί, καλωδιοταινίες κ.α. Τέλος μειώνεται δραματικά η διάρκεια ζωής του.

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του laptop σας προτείνεται η περιοδική συντήρησή του, η οποία περιλαμβάνει το λύσιμο και δέσιμο του φορητού, επιμελή καθαρισμό εσωτερικά και εξωτερικά, συντήρηση ανεμιστήρα, ανανέωση θερμοαγώγιμης σιλικόνης, ανανέωση thermal pad's, και τέλος έλεγχος θερμοκρασιών και καλής λειτουργίας.

Καθαρισμός laptop - Θορυβώδης λειτουργία

Εάν παρατηρείτε ότι το laptop σας κάνει περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την χρονική περίοδο που το προμηθευτήκατε, τότε σίγουρα χρήζει άμεσης συντήρησης.

Καθαρισμός laptop - Υψηλές θερμοκρασίες

Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η ροή του αέρα λόγω συσσωρευμένης σκόνης, και η θερμοαπαγωγική πάστα χάνει την ιδιότητά της με αποτέλεσμα την λειτουργία σε υψηλές και επιβλαβείς θερμοκρασίες για τον φορητό σας. Μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασία με εφαρμογές όπως το HWMonitor και SpeedFan.

Καθαρισμός laptop - Επανεκκινήσεις και παγώματα

Οι ακραίες θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του υπολογιστή. Αρκετές φορές παρατηρείται "πάγωμα", επανεκκίνηση ακόμα και απρόσμενο κλείσιμο του υπολογιστή.

Καθαρισμός laptop - Συνεχής λειτουργία ανεμιστήρα θερμοκρασίες

Η συνεχής λειτουργία του ανεμιστήρα οφείλεται σε εντολή που δέχεται ο ανεμιστήρας από τους ελεγκτές θερμοκρασίας (thermal sensors), όταν η θερμοκρασία είναι σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια και μειώνοντας την διάρκεια ζωής του φορητού σας υπολογιστή.

Το κόστος εργασίας είναι 50 ευρώ + ΦΠΑ.

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 19

Κατηγορία: Επισκευές σε Laptop

 

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid