Μητρική πλακέτα

Λύση

Οι έμπειροι τεχνικοί μας διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, πείρα και εργαλεία ώστε είναι σε θέση να εντοπίσουν το πρόβλημα της μητρικής πλακέτας του φορητού σας. Τις περισσότερες φορές επιχειρείτε επισκευή ή επιδιόρθωση της υπάρχουσας μητρικής πλακέτας με επιτυχία. Σε περίπτωση που ο έλεγχος καλής λειτουργίας δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία προτείνεται η αντικατάσταση της μητρικής πλακέτας του laptop σας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η pc@home σχετικά με την επισκευή της μητρικής πλακέτας του laptop σας καλύπτουν τους περισσότερους κατασκευαστές και μοντέλα laptop, όπως Acer, Advent, Asus, BenQ, Compaq, Compal, Clevo, Gateway, Dell, HP, Mitac, MSI, IBM - Lenovo, Toshiba, Sony Vaio, Packard Bell, κ.α.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των μητρικών πλακετών ανά κατασκευαστή

Μητρικές πλακέτες HP

Τα περισσότερα laptop της HP βγαίνουν στην παραγωγή με περισσότερες απο μία μητρικές πλακέτες (στο ίδιο μοντέλο laptop). Για αυτό και χρειαζόμαστε τον HP Spare Part Number (αριθμός της μορφής 447983-001) τον οποίο τις περισσότερες φορές μπορείτε να τον εντοπίσετε κάτω απο τις μνήμες RAM, σε αυτοκόλλητο πάνω στην μητρική πλακέτα.

Μητρικές πλακέτες Acer

Αρκετά laptop της Acer βγαίνουν στην παραγωγή με την ίδια μητρική πλακέτα, με την διαφορά ότι κάποιες έχουν Integrated (ενσωματωμένη) και άλλες Independed (ανεξάρτητη) GPU κάρτα γραφικών (στο ίδιο μοντέλο laptop). Για να επιβεβαιωθεί το μοντέλο της θα πρέπει να εντοπίσουμε τον κωδικό της πλακέτας, ο οποίος είναι συνήθως τυπωμένος πάνω στην μητρική πλακέτα, κάτω απο αυτοκόλλητο στην θέση των μνημών RAM. Αυτό είναι της μορφής LS-3841P.

Μητρικές πλακέτες Dell

Σε κάποια απο τα laptop της Dell, παρατηρούμε και Integrated και Independed GPU (στο ίδιο μοντέλο laptop). Για να επιβεβαιωθεί η συμβατότητα θα χρειαστεί να αναφερθεί το μοντέλο του φορητού όπως επίσης και ο τύπος GPU.

Μητρικές πλακέτες Sony

Αρκετά laptop της Sony βγαίνουν στην παραγωγή με την ίδια μητρική πλακέτα, παρότι έχουν διαφορά στην οθόνη (υψηλής ή χαμηλής ανάλυσης). Το μοντέλο μητρικής πλακέτας Sony μπορούμε να το εντοπίσουμε στο πάνω μέρος της μητρικής (πρέπει να απομακρυνθεί η πλακέτα από το laptop) και είναι της μορφής MBX-165.

Μητρικές πλακέτες Toshiba

Σε αρκετά Toshiba laptop συναντάμε διαφορετική μητρική πλακέτα στην ίδια σειρά (για παράδειγμα Satellite A300).

Η χρέωση της επισκευής μητρικής πλακέτας laptop εξαρτάται απο τον τύπο που ανταλλακτικού για την οποίο σας ενημερώνουμε έπειτα απο την βλαβοληψία.
Το κόστος εργασίας είναι 50 ευρώ + ΦΠΑ.

Το κόστος εργασίας περιλαμβάνει το λύσιμο και δέσιμο του φορητού, επισκευή της βλάβης, καθαρισμό εσωτερικά και εξωτερικά, ανανέωση σιλικόνης, ανανέωση thermal pad's και έλεγχο καλής λειτουργίας.

 

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid